You are currently viewing Rebarborové koláče

Rebarborové koláče

Koľko to trvá

S kysnutím 2 hodiny

Čo potrebujeme

Na cesto

1/2 kocky čerstvého drožia

100 ml vlažného mlieka

3 lyžice kryštálového cukru

štipku soli

250 g hlakej múky

30 g mäkkého masla

1 vajce

Na vrch

400 g čerstvej rebarbory

2-3 lyžice kryštálového cukru

škoricový cukor na posypanie

Na podávanie

kyslú smotanu a med

Ako na to

Do misy dáme múku, cukor, soľ, na cukor vylejeme mlieko a doň rozdrobíme droždie. Necháme 15 minút nakysnúť, priáme vajce a maslo a vypracujeme hladké cesto.

Necháme pri izbovej teplote vykysnúť 1 hodinu.

Rebarboru umyjeme, očistíme a nakrájame na malé kúsky. Dáme do misy, posypeme cukrom, premiešame.

Premiesime, rozdelíme na 4 diely a vytvoríme kolesá, ktoré dáme na plech.

Na každé koleso dáme rebarboru. Trochu popritláčame, aby nepadali na plech. Môžeme posypať škoricovým cukrom. Upečieme na 180 stupňov.

Podávame pocukrované, ideálne so smotanou zmiešanou s medom.