Majonézu na dresingy, šaláty a dipy robte radšej doma. Z čerstvých potravín, bez konzervantov. Je to veľmi ľahké a expresne hotové.
Koľko to trvá
Samotná majonéza asi 2-3 minúty.
Dochutenie ďalších pár minút!
Ako sa to robí
3 čerstvé žĺtka izbovej teploty dáme do misy najlepšie s guľatým dnom. Šľaháme ručným šľahačom za súčasného prilievania oleja nitkovým prúdom. Majonéza je hotová, keď je hustá tak, že tvorí pri miešaní hlboké ryhy.
Na dresingy a dipy pridajte soľ, citrónovú šťavu, biely jogurt, horčicu, trochu cukru, alebo kečupu.
Potom buď strúhaný syr, cibuľu, cesnak, kapary, kyslú uhorku, rôzne bylinky…
Dobré je to vždy!
Finta
Olej musíte liať nitkovitým spôsobom. Inak sa vám zaručene nepodarí.
Ale hlavu hore! aj pokazenú vieme opraviť!
Nákupný zozonam
3 čerstvé žĺtka, cca 2 deci oleja a suroviny na dochutenie podľa potreby.