Normálne “total brutal” fašírky sú aj tak najlepšie.
Koľko to trvá
asi hodinu
Ako sa to robí
Fašírka:
Cibuľu nakrájame na malé kocky a osmahneme do bledohneda. Necháme trochu vychladnúť. Mäso zmiešame s prelisovaným cesnakom, soľou, korením, majoránkou, horčicou, kečupom, 2 žĺtkami (môžu byť aj celé vajcia. Vtedy sú fašírky nerozpadavé, ale tvrdšie), strúhankou, cibuľou. Nakoniec pridajte hladko listú petržlenovú vňať.
Formujeme placky, obalíme v strúhanke a vysmážame v masti, alebo oleji.
Zemiakovo-tekvicová kaša:
Ošúpané zemiaky nakrájame na kocky a uvaríme v slanej vode. Tekvicu nakrájame na kocky a uvaríme v mlieku.
Zlejeme vodu so zemiakov, pridáme tekvicu, ktorú sme vybrali dierkovanou vareškou. Zmiešame spolu, pridáme maslo, soľ a môžeme aj muškátový orech a vyrobíme kašu. Hustotu regulujeme mliekom, v ktorom sme varili tekvicu.
Finta
Fašírku môžete aj upiecť vcelku v trúbe. Cibuľa môže byť aj surová, ale je to ťažšie stráviteľné.
Nákupný zoznam
Kilo mletého bravčového mäsa (plece, alebo krkovica), pol kila mletého hovädzieho mäsa (plece), veľká cibuľa, alebo 2 menšie, 3-4 strúčiky cesnaku, soľ, korenie, 5-6 lyžíc žemľovej strúhanky, majoránka, lyžica horčice, lyžica kečupu, 2 vajcia, vňať z petržlenu.