You are currently viewing Grilovaná krkovička v pive | Zuzana Machová

Grilovaná krkovička v pive | Zuzana Machová

Koľko to trvá

Príprava 10 minút, marinovanie celú noc

Čo potrebujeme na 4 kusy krkovice

Marináda

2 veľké lyžice dijonskej horčice

cca 100 ml olivového oleja

grilovacie korenie

čierne korenie

provensálske korenie (výborné sú čerstvé bylinky – oregano, tymián, rozmarín, bazalka nakrájané nadrobno)

2-3 strúčiky cesnaku pretlačené

200 ml piva

Mäso narežema na cca 1 cm, môžeme mierne naklepať. Ak chcete, trochu posoľte. Teraz, alebo až pred podávaním. Ak chceme, môžeme ho po obvode zviazať potravinovou niťou, bude lepšie držať tvar.

Všetky súčasti marinády premiešame, naložíme mäso a necháme najmenej jednu noc. Vyberieme z marinády a jemne osušíme z oboch strán papierovým obrúskom. Grilujeme na rozpálenom grile cca 7 minút z každej strany. Necháme odpočinúť cca 10 minút a podávame.