Senzačný svieži džem, keď neviete čo s jablkami. Zázvor mu pridá korenistú chuť. Vhodné aj ako darček na Vianoce.
Koľko to trvá
Pol hodinu, podľa množstva jabĺk a pomocníkov
Čo potrebujeme
1 kg jabĺk
250 g želírovacieho cukru
2 cm čerstvého zázvoru
1 citrón
1 vanilkový cukor
2 tyčinky škorice
Ako na to
Jablká očistíme a nakrájame na kocky. Vložíme do hrnca a zasypeme želírovacím cukrom. Premiešame, pridáme 2 centimetre zázvoru, nakrájaného na kúsočky, šťavu z jedného citróna a škoricu. Ak chceme, aj vanilkový cukor.
Varíme za častého miešania, kým nezhustne. To zistíme tak, že kvapneme trochu džemu na tanierik z mrazničky. Po pár minútach by nemal džem tiecť.
Vyberieme škoricu, naplníme do vysterilizovaných pohárov, zatvoríme, otočíme dole hlavou a necháme vychladiť.
Finta
Zázvor nemusí byť.