Báječná nepečená torta
Čo potrebujeme
Na korpus:
1 hotovú zmes na Brownies od FatBrothers,
alebo
3 vajcia
1 šálku kryštálového cukru
3 šálky hladkej múky
2 lyžice kakaového prášku
1 prášok do pečiva
1/2 šálky oleja
1/2 šálky mlieka
Na penu
1 horkú čokoládu
1/2 mliečnej čokolády
4 vajcia M
2 šľahačky 40%
4 plátky želatiny
1-2 lyžice kryštálového cukru (nemusí byť)
500 g čerstvých veľkých jahod
Ako na to
Spodok upečieme podľa návodu na zmesi na Brownies v tortovej forme o priemere 24 cm.
Ak nemáme zmes, zmiešame hreuvedené suroviny, nalejeme do formy, vystlanej papierom na pečenie a upečieme pri 170°asi 15 – 20 minút.
Nechajte vychladiť.
Čokoládu necháme roztopiť nad horúcou vodou. Želatinu necháme napučať v troche studenej vody a zohrievame, kým sa nerozpustí. Do čokolády primiešavame po jednom žĺtka a nakoniec želatinu. Môžeme dať cukor.
Jemne zapracujeme sneh z bielok a vyšľahané šľahačky. Na tortu poukladáme zvnútra dookola formy rozpolené jahody, zvyšok nakrájame a dáme do stredu na korpus.
Zalejeme penou a necháme vychladiť minimálne 4 hodiny.