You are currently viewing Fašírky s cuketou a fetou

Fašírky s cuketou a fetou

Koľko to trvá: Hodinu aj s odpočinutím

Čo potrebujeme

400 g mletého mäsa

1 strednú cibuľu

100 g fety

1 malú cuketu

4 krajce toastového chleba

Bylinky

Petržlenovú vňať

strúhanku na obalenie

soľ

korenie

olej na vysmážanie

Ako na to

Nastrúhamee cuketu, posolímee a nechámee odkvapkať.

Cibuľu nakrájame na malé kocky a opražíme na oleji, posypeme petržlenovou vňaťou a odstavíme – necháme vychladnúť.

Mäso zmiešame so soľou (malú lyžičku), korením, bylinkami, nadrobno rozmrvenou fetou, na malé kúsky nakrájaným toastovýcm chlebom, z ktorého sme odrezali okraje.

Dobre premiešame. Pridáme vykvapkanú s vytlačenú cuketu, premiešame a necháme 30 minút v chladničke.

Rozpálime na panvici olej. V rokách tvoríme malé fašírky, obalíme ich v strúhanke a vysmažíme. Podávame so zemiakovou kašou.