You are currently viewing Jesenné kura z jedného pekáča

Jesenné kura z jedného pekáča

Vynikajúce!

Koľko to trvá

Niečo cez hodinu

Čo potrebujeme na 4 porcie

4 kuracie stehná, alebo celé rozporcované kura

4 červené cibule

8 zemiakov (podľa veľkosti)

5 mrkiev

1/4, alebo 1/2 Hokkaido tekvice

2 cesnaky

2 lyžice kapary

hrsť sušených paradajok v oleji

malý paradajkový pretlak

1 konzervu krájaných paradajok

soľ

korenie

červenú papriku

tymián

oregano

olej na panvicu

2 naberačky vývaru, alebo vody

Ako na to

Stehná rozdelíme, posolíme, popaprikujeme, resp. pokoreníme.

Opražíme na oleji zo všetkých strán. Pozor na pripálenie. Vyberieme.

Do panvice dáme cibuľu nakrájanú ne štvrtiny alebo osminky, opražíme, pridáme na kusy nakrájanú mrkvu, tekvicu, zemiaky. Opražíme, posolíme. Pridáme pretlak, dobre premiešame, necháme trochu opražiť. Pridáme paradajky, necháme cca 10 minút vydusiť. Pridáme bylinky.

Presunieme do pekáča, posypeme kaparami (?) a nakrájanými sušenými paradajkami. Medzi mäso dáme rozkrojený cesnak. Na vrch položíme kurča, podlejeme vývarom, alebo vodou. Pečieme na 200 stupňov cca 45 minút. Odokryjeme a pečieme ešte 10 minút.