You are currently viewing Paradajkové rizoto s kuracím mäsom

Paradajkové rizoto s kuracím mäsom

Koľko to trvá

30 minút

Čo potrebujeme na 2 porcie

1 cibuľu

1 lyžicu paradajkového pretlaku

4 hrste ryže na rizoto

150 ml červeného vína

1 liter zeleninového alebo kuracieho vývaru

4 stredné paradajky

olej, soľ, korenie

1 lyžicu masla

1 veľkú hrsť parmezánu

1 kus kuracích pŕs

soľ, korenie, maslo

Ako na to

Na panvici rozohrejeme olej, opražíme jednu nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme paradajkový pretlak, rýchlo opražíme, pridáme ryžu – neumývame. Opražíme do sklovita. Asi 2-3 minúty.

Zalejeme vínom a miešame, kým sa celé nevyparí. Potom postupne pridávame po naberačkách horúci vývar. Vždy miešame, kým sa nevyparí.

Po cca 10 – 13 minútach pridáme na malé kúsky nakrájané paradajky. Premiešame 3 minúty. Vypneme plyn, primiešame lyžicu masla, hrsť parmezánu, trochu osolíme a okoreníme. Zakryjeme na 10 minút.

Kuracie prsia nakrájame na kúsky, posolíme, okoreníme a opražíme na troche oleja. Keď sú kúsky skoro hotové, pridáme lyžicu masla a postupne oblievame mäso, kým nie je hotové.

Servírujeme na kopčeku rizota s parmezánom, olivovým olejom a nasekanou bazalkou.