Jedlá s mäsom, Jedlá zo zeleniny

Roláda zo zemiakov, mletého mäsa a špenátu

Koľko to trvá

Hodinu a pol

Čo potrebujeme

  • 180 g strúhaného parmezánu
  • 6 veľkých zemiakov
  • Soľ, korenie, olej, maslo, cukor
  • 250 g Ricotty alebo hrudkovitého tvarohu
  • 200 g čerstvého špenátu alebo sáčok mrazeného
  • 3-4 strúčiky cesnaku
  • 1 cibuľu
  • 500 g mletého mäsa – krkovičku, plece
  • 1 konzervu krájaných paradajok
  • tymián
  • 100 g natrhanej mozarelly alebo ľubovoľného nastrúhaného syra (eidam)

Ako na to

Zemiaky ošúpeme a nakrájame na plátky. Tenké.

Na plech dáme papier na pečenie, môžeme ho poolejovať alebo postriekať Trennfetom (dostanete v mojom eshope).

Na papier nasypeme polovicu parmezánu a poukladáme kolieska zemiakov. Posolíme, pokoreníme, posypeme zvyškom parmezánu.

Upečieme na 180 stupňov do mäkka (asi 20 minút).

Necháme trochu vychladnúť.

Medzitým sparíme na masle a 2 strúčikoch cesnaku špenát. Posolíme ho, povaríme pár minút. Necháme trochu vychladnúť a zmiešame s Ricottou či tvarohom. Dochutíme.

Na panvici opražíme na oleji cibuľu, pridáme mleté mäso, dochutíme, dáme 2 strúčiky pretlačeného cesnaku a konzervu nakrájaných paradajok. Povaríme, vyvaríme vodu. Posypeme tymiánom a lyžičkou cukru.

Na zemiaky natrieme špenát s tvarohom, vrstvu mletého mäsa a nastrúhaný syr alebo natrhanú mozarellu.

Opatrne pomocou papiera zrolujeme. Pečieme 20 minút na 180 stupňov zakryté, potom papier odokryjeme a dopečieme do chrumkava.