Jedlá s mäsom

Sekaná s panenkou

Koľko to trvá

20 minút príprava, odležanie 1 noc, pečenie hodinu

Čo potrebujeme

650 g mletého bravčového mäsa

250 g panenky

300 g slaniny nakrájanej na plátky (pancettu, alebo bauchspeck)

1 malú cibuľu, alebo šalotku

2 strúčiky cesnaku

Soľ

korenie

provensálske korenie

hrsť zelenej petržlenovej vňate

Ako na to

panenku nakrájame na malé kúsky a zmiešame s mäsom, soľou, korením, provensálskym korením, zelenou petržlenovou vňaťou. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak, utretý so soľou na pastu.

Prikryté fóliou necháme odležať niekoľko hodín.

Slaninu poukladáme rebrovito na pekáč a zabalíme do nej sekanú.

Pečieme na 180 – 200 stupňov asi hodinu.