Bylinky, Jedlá zo zeleniny

Jarná špargľa s bylinkovou majonézou

Koľko to trvá

Necelú polhodinku

Čo potrebujeme na 2 porcie

250 g zelenej špargle

2 -4 vajcia uvarené na polomäkko

1/2 citrónu

soľ, lyžičku cukru

Na majonézu

1 vajce

150 ml oleja

lyžičku soli

lyžičku cukru

lyžičku horčice

2 lyžice jogurtu

šťavu z polovice citróna

2 hrste čerstvých byliniek (petržlen pažítka, bazalka, koriander…)

Okrem toho

malé zemiaky uvarené v šupe ako príloha – najlepšie nové

Ako na to

Špargľu ošúpeme a varíme 5 – 7minút vo vode so soľou, trochou cukru a citrónovou šťavou.

Majonéza
Do vysokej úzkej nádoby dáme celé vajce, olej, soľ, cukor, horčicu a mixujeme asi 1 minútu pomalými pohybmi hore – dole.

Pridáme bylinky a zmixujeme, pridáme 2 lyžice jogurtu a citrónovú šťavu.

Majonézou polejeme špargľu, zemiačiky a vajíčka.