Jedlá zo zeleniny

Plnená maslová tekvica

Koľko to trvá

2 hodiny

Čo potrebujeme na 2 (4) porcie

1 maslovú tekvicu

1 veľkú cibuľu

2 klobásky salticcio, alebo 50 g oravskej slaniny a 100 g šunky

1 cuketu

2 hrste malých paradajok

1 mozarellu

80 g strúhaného parmezánu

soľ

korenie

tymián

majorán

olej

Ako na to

Tekvicu rozrežeme na polovice, vyčistíme, posolíme, pokoreníme, pokvapkáme olejom a pečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie na 200 stupňov 45 minút až hodinu.

Na plnku nakrájame cibuľu, opečieme na oleji, pridáme na kocky nakrájanú slaninu a šunku (alebo vytlačené klobásky), na kocky nakrájavú cuketu a paradajky. Tekvicu lyžicou vaškriabeme tak, aby ostala asi 1 cm vrstva. Vnútro tekvice nakrájame a pridáme do zmesi, ešte trochu predusíme. Posolíme, pridáme korenia a dusíme, môžeme podliať, ale len trochu. Po cca 10 minútach odstavíme a pridáme takmer celý pamezán a na kocky nakrájanú mozarellu. Plníme do tekvíc, posypeme zvyšným parmezánom a zapečeieme na 20-30 minút na 200 stupňov.

\