You are currently viewing Kuracie prsia s mozzarellou a paradajkami – letné, diétne, super

Kuracie prsia s mozzarellou a paradajkami – letné, diétne, super

Koľko to trvá

Pol hodinu

Čo potrebujeme

Kuracie prsia bez kože, umyté, osušené – 4-5 kúskov

Na marinádu

olivový olej panenský – cca 5 lyžíc

balsamikový ocot – 3 – 4 lyžice

soľ

korenie

bylinky (provensálsku zmes)

2 strúčiky cesnaku

Na pečenie

4-5 hrstí strúhanej mozzarelly

Na šalát

2 červené cibule

5-6 paradajok

balsamikový ocot 2 lyžice

Olivový olej – 5 lyžíc

soľ

Na posypanie – čerstvú bazalku

Ako na to

Umyté a osušené prsia posolíme a ponoríme do marinády z oleja, octu, soli, cesnaku, provensálskeho a čierneho korenia. Stačí 10 minút.

Dáme do zapekacej misy, upečieme na 200 stupňov 15 minút.

Vyberieme, posypeme strúhanou mozzarellou a zapečieme na ďalších 10 minút.

Vyberieme a obložíme šalátom z paradajok, cibule, soli, balsamikového octu, oleja a byliniek.

Vložíme do vypnutej trúby prehriať a podávame posypané čerstvou bazalkou.