Koľko to trvá
30 minút príprava, 2×2 hodiny chladenie, 30 minút pečenie
Čo potrebujeme
Na spodok
4 vajcia
150 g masla
75 g práškového cukru
1 štipku soli
Vanilkový cukor
nastrúhaná kôra z jedného citróna
50 g hladkej múky
150 g mletého maku
80 g mletých orechov
Na plnku
750 g mäkkého tvarohu
100 g práškového cukru
šťavu z citróna
7 plátkov želatíny
250 g šľahačky
Na vrch
300 g mrazených malín
2 lyžice kryštálového cukru
3 plátky želatíny
čerstvé maliny
Ako na to
Vajcia rozdelíme, z bielkov a trochy cukru vyšľaháme tuhý sneh. Maslo vymiešame so zvyšným cukrom, primiešame žĺtky, pridáme ostatné suroviny a na záver premiešame s bielkami.
Dáme do tortovej formy bez spodku, ktorý nahradíme alobalom.
Upečieme na 160 stupňov, necháme vychladiť.
Šľahačku vymiešame. Plátky želatíny necháme napučať v studenej vode.
Do tvarohu zamiešame cukor a citrónovú šťavu. Želatínu vymačkáme, dáme do kastróla a opatrne zohrejeme, kým sa nerozpustí. Vmiešame do tvarohu. Potom primiešame šľahačku a zmes vylejeme na tortový spodok.
Necháme vychladiť a stuhnúť.
Maliny dáme do hrnca, pocukrujeme, zvaríme. Želatínu namočíme v studenej vode. Uvarené maliny prepasírujeme cez sito a ešte do horúcej malinovej masy dáme vyžmýkanú želatínu, vymiešame a vylejeme na tortu. Nacháme schladiť, ozdobíme malinami, práškovým cukrom a podávame.