You are currently viewing Malinová tvarohová torta s makom a orechami | Zuzana Machová

Malinová tvarohová torta s makom a orechami | Zuzana Machová

Koľko to trvá

30 minút príprava, 2×2 hodiny chladenie, 30 minút pečenie

Čo potrebujeme

Na spodok

4 vajcia

150 g masla

75 g práškového cukru

1 štipku soli

Vanilkový cukor

nastrúhaná kôra z jedného citróna

50 g hladkej múky

150 g mletého maku

80 g mletých orechov

Na plnku

750 g mäkkého tvarohu

100 g práškového cukru

šťavu z citróna

7 plátkov želatíny

250 g šľahačky

Na vrch

300 g mrazených malín

2 lyžice kryštálového cukru

3 plátky želatíny

čerstvé maliny

Ako na to

Vajcia rozdelíme, z bielkov a trochy cukru vyšľaháme tuhý sneh. Maslo vymiešame so zvyšným cukrom, primiešame žĺtky, pridáme ostatné suroviny a na záver premiešame s bielkami.

Dáme do tortovej formy bez spodku, ktorý nahradíme alobalom.

Upečieme na 160 stupňov, necháme vychladiť.

Šľahačku vymiešame. Plátky želatíny necháme napučať v studenej vode.

Do tvarohu zamiešame cukor a citrónovú šťavu. Želatínu vymačkáme, dáme do kastróla a opatrne zohrejeme, kým sa nerozpustí. Vmiešame do tvarohu. Potom primiešame šľahačku a zmes vylejeme na tortový spodok.

Necháme vychladiť a stuhnúť.

Maliny dáme do hrnca, pocukrujeme, zvaríme. Želatínu namočíme v studenej vode. Uvarené maliny prepasírujeme cez sito a ešte do horúcej malinovej masy dáme vyžmýkanú želatínu, vymiešame a vylejeme na tortu. Nacháme schladiť, ozdobíme malinami, práškovým cukrom a podávame.