You are currently viewing Fánky – Božie Milosti

Fánky – Božie Milosti

Fánky – Božie milosti

Koľko to trvá

20 minút cesto, 20 minút chladenie 20 minút výroba fánok a vysmážanie

Na doske zmiešame múku s maslom, cukrom, žĺtkami a ostatnými surovinami. Vypracujeme hladké cesto, ktoré ešte 10 minút vybúchavame valčekom.

Necháme 20 minút odpočinúť.

Vyvaľkáme tenké cesto, nakrájame na obdĺžniky, nakrojíme v strede a každú fánku pretiahneme cez otvor – vzniknú mašličky.

Vysmážame cca 2 minúty z každej strany v dostatočnom množstve oleja. Na vaľkanie použite čo najmenej múky, lebo tá sa pripaľuje.

Hotové obalíme v cukre.

Finta

Búchanie dodržte. Cesto bude jemné a pružné.

Nákupný zoznam

525 g hladkej múky, 6 žĺtkov, 1 kelímok kyslej smotany,  125 g masla, 1 vanilkový cukor, prášok do pečiva, trochu vanilkovej arómy, 5 lyžíc rumu, štipka soli, práškový cukor na obaľovanie

Pridaj komentár