You are currently viewing Langoše | Zuzana Machová

Langoše | Zuzana Machová

Koľko to trvá

Hodinu a pol

Čo potrebujeme

500 g hladkej múky

250 ml vlažného mlieka

pol kocky čerstvého droždia, alebo 1 sáčok sušeného

1 lyžičku soli

2 lyžičky cukru

1 lyžicu kyslej smotany

1 vajce

olej na smaženie

2-strúčiky cesnaku, trochu vody a soli na potretie

nastrúhaný syr

Ako na to

Múku, soľ, cukor a mlieko dáme do misy. Do jazierka nadrobíme droždie, necháme 15 minút nažiť. Pridáme vajce a kyslú smotanu a vymiesime hladké cesto. Necháme asi 45 minút vykysnúť. Premiesime a nakrájame na 8 kúskov. Z každého vyvaľkáme a vyťaháme koleso, čím tenšie, tým lepšie. Vysmažíme z oboch strán na horúcom oleji. Potrieme cesnakovou čmajdou a posypeme nastrúhaným syrom.