You are currently viewing Rýchly jablkový koláč

Rýchly jablkový koláč

Rýchly, veľmi voňavý, krehký, vláčny koláč.

Koľko to trvá

Hodinu a pol aj s pečením

Ako sa to robí

Maslo vymiešajte s cukrom a vanilkovým cukrom do peny. Po jednom pridávajte vajcia a vždy dobre vymiesite.

Prisypte múku, zmiešanú s práškom do pečiva a nastrúhanú kôru z citróna.

Vylejte na pomastenú a pomúčenú formu. Na vrch naukladajte olúpané „narebríkované“ polovice jabĺk. Posypte škoricovým cukrom.

Pečte na 120 stupňov hodinu aj viac.

Finta

Takto upečený koláč má nevýhodu, že jablká sú polosurové. Ak chcete upečené jablká, povarte ich na 3-4 minúty vo vode s cukrom a škoricou, kým ich dáte na koláč.

Nákupný zoznam

 125 g kryštálového cukru, 125 g masla, 3 vajcia, 200 g hladkej múky, 1 vanilkový cukor, 1 prášok so pečiva, nastrúhaná kôra z jedného citróna, škoricový cukor, 7-8 jabĺk.

Pridaj komentár