Koľko to trvá 20 minút plus cca 25 minút varenie
Čo potrebujeme
3 staršie rohlíky (tak dvojdňové)
1 cibuľu
1 strúčik cesnaku
1dcl mlieka (cca)
1 vajce
olej, soľ, korenie, petržlenovú vňať
Ako na to
Cibuľu a cesnak nakrájame na jemno a opražíme na oleji. Nie do hneda.
Zalejeme mliekom a povaríme pár minút.
Rohlíky nakrájame na kocky, dáme do misy. Zalejeme ich horúcim mliekom s cibuľou a cesnakom. Premiešame, pridáme jedno vajce, premiešame, osolíme, okoreníme, posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou a dobre premiešame.
Čistú utierku navhlčíme. Masu vysypeme na utierku, vyformujeme valček, pevne ho zatočíme do obrúska, okraje zaviažeme niťou.
Vložíme do vriacej vody a necháme cca 25 variť na malom plameni.
Vyberieme, necháme trochu vychladiť a podávame.