Koľko to trvá
Cca dve hodiny
Čo potrebujeme
Na cesto
2 vajíčka (bielka)
100 g kryštálového cukru
90 g mletých orechov
Na krém
2 celé vajcia
2 kopcovité lyžice kryštálového cukru
3/4 mäkkého masla
1 lyžicu práškového kakaa
trochu rumu alebo pol lyžičky vanilkovej arómy
Na polevu
2 horké čokolády
cca 100 ml oleja
Ako na to
Bielka vyšľaháme nad parou na hustý krém. Odstavíme a zmiešame s orechami.
Dáme do vrecka a na plechu, vystlanom papierom na pečenie, formujeme rožky.
Trúbu vyhrejeme na 220°, potom stiahneme na 130° a vložíme plech. Pečieme asi 25-30 minút. Rožky musia byť zvrchu pevné.
Necháme vychladiť.
(Poznámka: Ak chcete, primiešajte do cesta 2 -3 lyžice hladkej múky. Cesto bude pevnejšie, nebude sa lepiť na zuby a bude sa dať vyformovať na plech. A to tak, že vždy asi lyžicu cesta dáte do práškového cukru a tak vyformujete).
Krém:
Nad parou ušľaháme 2 celé vajcia s cukrom na hustý krém.
Necháme vychladiť.
Zašľaháme maslo a kakao. Krém musí byť úplne hladký.
Pridáme rum alebo vanilkovú esenciu.
Krém dáme do sáčku a ozdobne vytláčame na rožky.
Dáme do mrazničky asi na 20 minút.
Čokoládu roztopíme s olejom vo vodnom kúpeli, necháme vychladiť a namáčame do nej rožky.