Koľko to trvá: 30 minút
Čo potrebujeme
1 cibuľu
400 g kuracích pečienok
50 g mäkkého masla
80 ml portského vína alebo dobrého červeného (najlepšie Primitivo)
3 lyžice smotany
5-6 lístkov šalvie
soľ, čierne korenie
Na ozdobu kapary, cibuľka, petržlenovú vňať, alebo kyslé uhorky, či paradajky…
Ako na to
Cibuľu nakrájame na jemno. Pečienky umyjeme, osušíme, odstránime vlákna resp. žlčníky. Do panvice dáme maslo, cibuľu, nakrájané pečienky, nadrobno nakrájanú šalviu, opražíme, zalejeme portským, smotanou, ešte chvíľku podusíme, aby boli pečienky udusené, ale nie tvrdé. Odstavíme, osolíme, okoreníme, necháme trochu vychladnúť. Zmixujeme najemno, ešte dochutíme a necháme v chladničke stuhnúť.
Podávame na opečenej bagete ozdobené kaparmi, alebo čím len chcete.