Bez múky, len z paradajok, najlepšia na svete
Koľko to trvá
30 minút
Čo potrebujeme na 4 porcie
500 g čerstvých zrelých paradajok
1 malú cibuľu
4 lyžice oleja
1 strúčik cesnaku
1 lyžicu paradajkového pretlaku
1 liter vývaru, alebo vody
soľ
korenie, tymián, oregano, bazalka
panenský olej
balzamikový ocot
parmezán
Ako na to
Zrelé paradajky olúpeme tak, že ich nakríž narežeme ostrým nožom a ponoríme do vriacej vody. Necháme 2 minúty a šokom schladíme v ľadovej vode. Potom sa dobre šúpu. Ošúpeme, odstránime semienka, nakrájame.
Na oleji opražíme malú cibuľu a 1 strúčik cesnaku – nakrájaný. Pridáme lyžicu paradajkového pretlaku a ošúpané nakrájané paradajky. Ochutíme soľou, korením, oreganom a tymiánom. Zalejeme zeleninovým vývarom, alebo vodou.
Povaríme 10 minút, zmixujeme, dochutíme a môžeme podávať.
Na tanieri pridáme nakrájanú bazalku, kvapku panenského oleja, balzamikového octa a strúhaný parmezán.
Finta
Ak máte radi jemnejšiu, pridajte do hotovej polievky smotanu.