You are currently viewing Polievka z čerstvých paradajok bez múky

Polievka z čerstvých paradajok bez múky

Bez múky, len z paradajok, najlepšia na svete

Koľko to trvá

30 minút

Čo potrebujeme na 4 porcie

500 g čerstvých zrelých paradajok

1 malú cibuľu

4 lyžice oleja

1 strúčik cesnaku

1 lyžicu paradajkového pretlaku

1 liter vývaru, alebo vody

soľ

korenie, tymián, oregano, bazalka

panenský olej

balzamikový ocot

parmezán

Ako na to

Zrelé paradajky olúpeme tak, že ich nakríž narežeme ostrým nožom a ponoríme do vriacej vody. Necháme 2 minúty a šokom schladíme v ľadovej vode. Potom sa dobre šúpu. Ošúpeme, odstránime semienka, nakrájame.

Na oleji opražíme malú cibuľu a 1 strúčik cesnaku – nakrájaný. Pridáme  lyžicu paradajkového pretlaku a ošúpané nakrájané paradajky. Ochutíme soľou, korením, oreganom a tymiánom. Zalejeme zeleninovým vývarom, alebo vodou.

Povaríme 10 minút, zmixujeme, dochutíme a môžeme podávať.

Na tanieri pridáme nakrájanú bazalku, kvapku panenského oleja, balzamikového octa a strúhaný parmezán.

Finta

Ak máte radi jemnejšiu, pridajte do hotovej polievky smotanu.