Polievky, Všetky recepty

Minestrone

Skvelá talianska polievka

Koľko to trvá

Do hodiny

Ako sa to robí

Slaninu (najlepšie pancettu) nakrájame na kúsky, vložíme do hrnca. Poprípade pridáme trochu oleja. Necháme pomaly škvariť. Pridáme  nakrájanú cibuľu a cesnak. Opražíme. Kocky mrkvy a rapíkatého celeru opražíme. Dáme za lyžicu paradajkového pretlaku, pomiešame. Všetko zalejeme vývarom a necháme povariť 10 minút. Pridáme bobkový list, tymián, na malé ružičky rozobratý karfiol, konzervu bielej fazule a konzervu krájaných paradajok. Povaríme, Na posledných 5-7 minút pridáme za hrsť malých cestovín a na pásiky nakrájaný kel, posolíme, pokoreníme.

Podávame s nastrúhaným parmezánom a posypané bazalkou.

Finta

Zeleninu dajte ľubovoľnú. Ak chcete, aby to stále bola Minestrone, nesmie chýbať slanina, cibuľa, cesnak, fazuľa a paradajky.

Nákupný zoznam

100 g slaniny, 1 cibuľa, 4 strúčiky cesnaku, 1-2 mrkvy, 3 rapíky celeru, 1 malý karfiol, 1 konterva bielych fazulí, 1 konzerva krájaných paradajok,  paradajkový pretlak – malá konzerva, 1,5 l vývaru (alebo vody), kúsok kelu, hrsť malých cestovín, soľ, korenie, parmezán, bazalka, bobkový list, tymián.