Polievky, Všetky recepty

Vianočná (silvestrovská) kapustnica

Výdatná polievka z kyslej kapusty a kopou mäsa je najlepšia oslava najkrajších sviatkov roka.

Skúste račiansku verziu!

Koľko to trvá

Asi 2 hodiny

Ako sa to robí

Hovädzie, bravčové, údené, bobkvý list, kosti dáme do mierne osolenej vody a varíme hodinu a pol. Môžeme pridať aj klobásu, ak je tvrdšia.

Mäso vyberieme, vložíme kapustu, sušené hríby a slivky. Kosti vyhodíme. Necháme povariť, pridáme mäso a klobásu, nakrájané na kúsky a spolu varíme asi 20 minút.

Zalejeme šľahačkou, v ktorej sme rozmiešali 2-3 lyžice hladkej múky. Necháme povariť 10 minút. Prisolíme podľa chuti.

Finta

Vianočná býva aj  bez mäsa, ale novoročná s kopou mäsa.

Nákupný zoznam

Pol kila hovädzieho a bravčového predného, údeného mäsa, kosti, klobása, sušené hríby, sušené slivky, 2 šľahačky, 3 lyžice hladkej múky.