You are currently viewing Bosenská torta bez múky s orechami a čokoládou

Bosenská torta bez múky s orechami a čokoládou

Zázrak. Nič menej.

Koľko to trvá

Hodinu a pol s pečením, chladenie podľa počasia.

Čo potrebujeme

9 vaječných bielkov

350 g kryštálového cukru

350 g pomletých vlašských orechov

150 g horkej čokolády nasekanej nadrobno

štamprlík rumu

práškový cukor na posypanie.

Ako sa to robí

Bielka poriadne vyšľaháme dotuha. Tak 20 minút. Postupne prisýpame cukor. Vyšľaháme veľmi hustú penu. Do nej opatrne varechou zapracujeme nasekanú čokoládu,  orechy a rum. Masu dáme do tortovej formy. Nevymastíme ju.  Na dno dáme papier na pečenie, boky ostanú suché. AK ich pomastíte, nezdvihne sa vám.

Pečieme na 180 stupňov asi 50 minút. Trúbu neotvárame najmenej pol hodinu. Ak sa začne zhora pripekať, dajte na vrch papier na pečenie.

Necháme 10 minút vo vypnutej otvorenej rúre. Necháme vychladiť, najlepšie dole hlavou na dvoch varechách. Odrežeme formu, odstránime papier a posypeme práškovým cukrom.

Finta

Bielka, keď ich šľaháme na sneh, sa nezrazia. Nebojte sa, poriadne ich vyšľahajte. Aj 20 minút. To je kľúčové, to drží formu torty.