Jedlá s mäsom, Všetky recepty

Bravčové plece pomaly pečené

Vydržte a uvidíte! Fantázia!

Koľko to trvá

Aj s odležaním 10 hodín, z toho pečenie 8. Príprava len pár minút.

Čo potrebujeme

1-2 kg bravčového pleca (ideálne s kosťou)

soľ

čierne korenie

Na marinádu

lyžičku soli

3 lyžičky červenej mletej papriky

2-4 cibule (podľa toho, či pečiete na mriežke, alebo nie)

5-6 strúčikov cesnaku

asi 100 ml oleja

lyžicu medu, alebo hnedého cukru

Ako na to

Bravčové plece umyjeme, osušíme, osolíme a okoreníme. Potrieme marinádou zo všetkých strán a dáme piecť buď na napoly rozkrájané cibule, alebo na mriežku. Ak máme mriežku, dáme 2 cibule dookola.

Pečieme 8-9 hodín na 100 stupňov podľa veľkosti mäsa. Po vypnutí môžeme nechať dôjsť v trúbe.

Marinádu pripravíme z 1 lyžičky soli, 3 lyžičiek sladkej mletej papriky, lyžice medu, alebo cukru, 5-6 strúčikov cesnaku a oleja.

Finta

Keď chcete mäso podávať hneď, je dobré ho nechať odpočinúť aspoň 15-20 minút.