You are currently viewing Bábovičky ríbezľové jogurtové

Bábovičky ríbezľové jogurtové

Koľko to trvá

Hodinu

Ako sa to robí

Maslo vyšľaháme s cukrom a vanilkovým cukrom na hladkú penu. Pridáme štipku soli, po jednom celé vajcia, po lyžičkách jogurt a nakoniec múku, zmiešanú s práškom do pečiva.

Keď je zmes pekná hladká, opatrne varechou zamiešame umyté a suché ríbezle.

Bábovičkovú formu vytrieme maslom a posypeme múkou. Plníme zmesou do 3/4 každej formičky.

Pečieme na 170 stupňov asi 25 minút.

Ak použijeme veľkú formu, pečieme dlhšie na menej stupňov.

Finta

Do cesta môžeme primiešať za lyžicu bublinkovej minerálky, schrumkavie.

Nákupný zoznam

110 g mäkkého masla, štipka soli, 50-60 g práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 2 vajcia, 160 g hladkej múky, 1 prášok do pečiva, 70 g bieleho jogurtu, 100 g čerstvých, alebo mrazených ríbezlí.

Pred podávaním poprášime práškovým cukrom, alebo polejeme polevou z bielej čokolády.