Paštéty a pomazánky, Všetky recepty

Kačacie riletky – pomazánka z kačice

Úžasná lahôdka z kačice pre veľmi, veľmi rozmaznaných priateľov.

Soľ, mleté korenie, suchý tymián zmiešame, vložíme do umytej a osušenej kačice, asi tretinu dáme aj zvonku. Do kačice vložíme trojcentimetrový kúsok zázvoru, pomarančovú kôru, bobkový list a čerstvý tymián.

Kačku zabalíme do alobalu a pečieme na 120 stupňov 5 hodín. Mäso sa oddelilo od kostí a rozpadáva sa.

Necháme vychladnúť, na noc dáme do chladničky.

Z kačky oberieme mäso, dáme do misy.

Kosti a výpek povaríme, precedíme.

Mäso zmiešame so zmäknutým maslom – asi 2 lyžice, miešame a postupne pridáme všetok výpek.

Dosolíme, naplníme do pohárov, necháme vychladiť.

Vhodné s bagetou ako predjedlo, na raňajky, na party. Obdiv zinkasujete vždy.

Finta

Mäso nekrájajte, len trhajte. Kľudne možu byť hrubšie kúsky. Aspoň je sa do čoho poriadne zahryznúť.

Nákupný zoznam

1 kačica, suchý aj čerstvý tymián, bobkový list, zázvor, pomaranč, maslo, soľ, korenie