You are currently viewing Papriky  plnené zeleninou a zapečené

Papriky plnené zeleninou a zapečené

Ľahké, zdravé letné jedlo. Bez mäsa.

Koľko to trvá

do hodiny

Čo potrebujeme

4 – 5 čerstvých mäsových paprík, červených, zelených, alebo žltých

hrnček dlhozrnnej ryže

1 fetu

2 menšie cukety

6 stredných paradajok

2 strúčiky cesnaku

korenie

soľ

provensálska zmes korenia, alebo tymián, bazalku a oregano

olivový olej

parmezán

Ako na to

Uvaríme dlhozrnnú ryžu.

Cuketu nakrájame na malé kocky, posolíme a necháme min 15 minút vykvapkať. Paradajky nakrájame na malé kúsky a tiež necháme posolené zbaviť sa časti vody.  Obe na sitku.

Papriky prepolíme, zbavíme zrniečok a stopky. Posolíme a necháme pár minút vypotiť (nemusí byť). Plech vystelieme papierom na pečenie a dáme tam papriky na 10 minút pri 200 stupňoch predpiecť.

Do misy dáme vykvapkané paradajky, cuketu, ryžu, rozdrobenú fetu, 1-2 strúčiky cesnaku – pretlačené, čerstvo zomleté čierne korenie, provensálsku zmes korenia, alebo tymián, bazalku a oregano. Zamiešame a plníme papriky, ktoré sme medzitým preložili do zapekacej misy.

Pokvapkáme olivovým olejom, posypeme nastrúhaným parmezánom a dáme zapiecť na 20 minút do trúby na 200 stupňov.