Jedlá zo zeleniny, Všetky recepty

Plnené šampiňóny Portobello bez mäsa

Ľahká večera, alebo predjedlo, super, chutné, rýchle, jednoduché.

Koľko to trvá

10 minút príprava, 20-30 minút pečenie

Ako sa to robí

6 veľkých šampiňónov Portobello umyjeme, nožičky odložíme. Rohlík zo včera, alebo 2 toastové chleby nakrájame na malé kúsky a opražíme na masle.

Na cibuľke, alebo šalotke opražíme cesnak a na kúsky nakrájané nožičky z hríbov. Mierne osolíme, okoreníme, dáme do misy. Pridáme pažítku, petržlenovú vňať, alebo nadrobno nakrájanú vňať z mladých cibuliek a zamiešame s pečivom.

Pridáme na malé kúsky nakrájaný rokfort a 1-2 vajcia a plníme hlavičky hríbov. Posypeme nastrúhanou citrónovou kôrou,

pokvapkáme olejom a dáme na 200 stupňov do trúby na 20-30 minút.

Nákupný zoznam

1 balenie (6 ks) hríbov Potrobello, zväzok mladej cibuľky, alebo šalotka, 2 strúčiky cesnaku, 1 balenie rokfortu, 1 rohlík, alebo 2 krajce toastového chleba, 1-2 vajcia, 1 citrón, olej, maslo, soľ, korenie.