You are currently viewing Ríbezľové čatní – omáčka k mäsu

Ríbezľové čatní – omáčka k mäsu

Pikantná, slakokyslá, zaujímavá, super na grilovačku a ku všetkému mäsu. Veľmi jednoduché.

Koľko to trvá

Príprava 15 minút, varenie 20 minút

Ako sa to robí

V hrnci uvarte víno, ocot, bobkový list, lyžicu cukru a na jemné pásiky nakrájanú šalotku a feferónku. Povarte 10 minút. Pridajte ríbezle, želírovací cukor a soľ a varte ďalších 10 minút.

Naplňte do sterilných pohárikov, zatvorte a nechajte vychladiť postavené na hlavu. Uvedené množstvo vystačí do troch malých pohárikov.

V chladničke vydrží 2 týždne.

Nákupný zoznam

150 g šalotky, alebo červenej papriky, 1 feferónka, 1 lyžica cukru, 80 ml dobrého červeného vína, 50 ml vínneho, alebo iného ovocného octa, 2 bobkové listy, štipka soli, 350 g červených ríbezlí prepláchnutých, bez stopiek, 100 g želírovacieho cukru.