Recepty z Markízy, Všetky recepty

Sedliacka raňajková panvica – Bauernfruehstueckpfanne

Poriadne nemecké jedlo na zimné rána

Koľko to trvá

Varenie zemiakov 20 minút, varenie jedla 20 minút

Ako sa to robí

Najprv uvaríme asi 500 g celých zemiakov v šupke.

Na veľkej panvici začneme škvariť asi 200 g slaniny, nakrájanej na slížiky (dajte Oravskú, Bauchspeck, alebo Panchettu), pridáme na kocky nakrájanú veľkú cibuľu, 2 strúčky cesnaku, pór, nakrájaný na polkrúžky. Dobre opražíme. Pridáme ošúpané a na kolieska nakrájané zemiaky, posypeme lyžičkou červenej papriky, posolíme, okoreníme. Necháme pekne opražiť.

Do misy rozklepeme 5 vajec, smotanu na šľahanie, muškátový orech, soľ, korenie a pažítku.

Dobre rozšľaháme, vylejeme do panvice, necháme vajcia stuhnúť a podávame.

Finta

Môžete posypať nastrúhaným syrom

Nákupný zoznam

500 g šalátových zemiakov, 5 vajec,  1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 1 pór, 200 g slaniny, smotana na šľahanie, soľ, korenie, muškátový orech, mletá paprika, pažítka

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *