Jedlá z cestovín, Všetky recepty

Špagety s tuniakom

Fantastické, jednoduché, zdravé, sýte.

Koľko to trvá

Pol hodinu

Čo potrebujeme na 2 poriadne porcie

Pol vrecka špagiet (200 g)

2 konzervy krájaných paradajok

2 konzervy tuniaka v oleji

hrsť kapár

hrsť čiernych olív

3 strúčiky cesnaku

oregano

soľ

korenie

čerstvá bazalka

citrón

parmezán

olej

feferónka, alebo chilli paprička.

Ako sa to robí

Do veľkého hrnca dáme variť vodu na špagety.

Na panvicu dáme olej, opražíme na ňom nakrájané strúčiky cesnaku, lyžičku oregana a nakrájanú feferonku.

Pridáme za hrsť nakrájaných čiernych olív, kapary a 2 konzervy krájaných paradajok.

Soľ, korenie. Povaríme, aby sa vyparila prebytočná voda. Pokvapkáme šťavou z polovice citróna.

Vypneme plameň, vložíme 2 veľké konzervy tuniaka – opatrne premiešame.

Priamo do panvice dáme uvarené špagety, premiešame. Posypeme nakrájanou bazalkou a parmezánom.