You are currently viewing Tvarohový koláč Cheescake klasický

Tvarohový koláč Cheescake klasický

Jemný ako pavučinka! Veľmi jednoduché!

Koľko to trvá

Max 1,5 hodiny, z toho hodinu pečenie.

Ako sa to robí

Do misy dáme múku a maslo. Rukami spracujeme na čo najmenšie hrudky. Pridáme práškový cukor, kypriaci prášok, 1 vajce, vanilkový cukor a štipku soli. Spracujeme hladké cesto. 2/3 cesta vyvaľkáme na kruh o veľkosti tortovej formy, ktorú použijeme (odporúčam cca 26 cm priemer). Formu vystelieme papierom na pečenie. Cesto prenesieme do formy, popicháme vidličkou a necháme 10 minút zapiecť v trúbe pri 180 stupňoch.

Medzitým pripravíme náplň:

Z troch bielok ušľaháme sneh, 2 šľahačky ušľaháme. 3 vaničky roztierateľného tvarohu dobre vymiešame s kryštálovým cukrom. Pridáme 3 žĺtky, škrob, citrónovú kôru, šťavu z citróna, vanilkový cukor. Dobre prešľaháme. Potom opatrne pridáme šľahačku a sneh z bielok.

Predpečený spodok koláča necháme vychladiť. Zo zvyšku cesta ušúľame šúľok a vytvoríme z neho okraje koláča v tortovej forme asi 3 cm vysoké. Potom vylejeme do formy náplň.

Pečieme na 160 stupňov asi hodinu.

Koláč podávame vychladnutý.

Nákupný zoznam

Na cesto: 150 g hladkej múky, 75 g zmäknutého masla, pol prášku do pečiva, 75 g práškového cukru, 1 vanilkový cukor, štipka soli, 1 vajce.

Na náplň: 3 vaničky roztierateľného tvarohu (750 g), 3 vajcia, 2 šľahačky, 150 g kryštálového cukru, 1 citrón, 50 g škrobu, alebo pudingového prášku (vanilkového).