You are currently viewing Veľkonočná plnka – Hlavička

Veľkonočná plnka – Hlavička

Svieže, ľahké jedlo na Veľkú noc  s čerstvými bylinkami – Made in Česko!

Koľko to trvá

Spolu asi hodinu

Ako sa to robí

Vopred uvaríme údené mäso, poprípade ešte jeden, alebo dva druhy mäsa vo vode. Môžeme aj spolu. Dobré je bravčové predné, alebo zadné a kuracie, alebo morčacie. Nacháme vychladiť.

Do misy dáme na kocky nakrájané 3-4 včerajšie rožky a zalejeme ich mliekom, alebo vývarom z mäsa.

Ak pečivo tekutinu nevsiaklo, vylejeme ju a pečivo jemne vyžmýkame.

Pridáme na kocky nakrájané mäso, veľa byliniek – petržlenovú vňať, pažítku, mladú žihľavu, vňať z mladej cibuľky. Premiešame. Vlejeme 6 mierne rozšľahaných žĺtkov, premiešame, osolíme, okoreníme.

Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh so štipkou soli. Pridáme k mase, vylejeme do formy, ktorú sme vytreli maslom a vysypali strúhankou.

Pečieme na 180- 200 stupňov asi 30 minút tak, aby bola plnka na vrchu zlatá a chrumkavá.

Podávame s kyslými uhorkami.

Nákupný zoznam

3-4 včerajšie rohlíky, 6 vajec, 3 druhy mäsa – údené, bravčové a hydinové – spolu asi 1 kg (stačí len údené), veľká hrsť nadrobno nasekanej petržlenovej vňate, pažítky, mladej žihľavy, zelenej časti jarnej cibuľky, mlieko, soľ, korenie.

 

 

 

Pridaj komentár