You are currently viewing Zapekaný baklažán s mozzarellou

Zapekaný baklažán s mozzarellou

Super dobré!

Koľko o trvá

Asi hodinu.

Čo potrebujeme na 4 porcie

2 baklažány

1 veľkú cibuľu

2 dlhé mozzarelly

1 konzervu krájaných paradajok

1 malú konzervu paradajkového pretlaku

2-3 čerstvé paradajky

parmezán

olej

soľ

korenie

bazalku

tymián

Ako na to

Baklažán umyjeme a nakrájame na pol centimetrové kolieska. Posolíme a necháme vypotiť. Aspoň 15 minút.

Na panvicu speníme cibuľku, pridáme lyžicu paradajkového pretlaku, 1 konzervu krájaných paradajok, niekoľko zrelých paradajok, nakrájaných na kocky. Posolíme, pokoreníme. Podlejeme troškou vody a necháme variť 20 minút. Zbytočná voda sa musí vyvariť.

Baklažán osušíme papierovou utierkou. Každé koliesko namočíme v hladkej múke a opražíme z oboch strán na troške oleja.

Mozzarellu nakrájame na kolieska.

Do zapekacej misy nalejeme paradajkový základ a naň postupne baklažán a mozzarellu. Posypeme tymiánom, bazalkou a nastrúhaným parmezánom.

Pečieme na 200 stupňov asi pol hodinu.