Koľko to trvá : cca 20 minút
Čo potrebujeme
175 g špagiet
2 malé cukety
1 strúčik cesnaku
100 g parmezánu (najmenej)
olivový olej
čierne korenie
Ako na to
Cukety umyjeme, môžeme ošúpať, ale netreba. Nastrúhame ich na uhorkovom strúhadle na tenké kolieska. Parmezán nastrúhame najemno.
Špagety uvaríme podľa návodu al dente.
Na panvici rozohrejeme olivový olej (3-4 lyžice). Na oleji opečieme osolené a okorenené cukety a celý strúčik cesnaku do bledohneda. Cesnak vyberieme, špagety dáme do panvice k cuketám a premiešame. Zasypeme parmezánom, môžeme pridať trochu vody zo špagiet, aby bolo jedlo vláčne. Miešame, kým sa parmezán nerozpustí.
Dochutíme soľou a korením a podávame.