Výborná vec, hlavne na leto, keď máte zrelé paradajky z kríčka.
Koľko to trvá
Max pol hodiny
Čo potrebujeme na 4 – 6 porcií
Špagety, cca 3/4 balenia
Na guľky
350 g mletého mäsa
1 vajce
hrsť strúhanky
soľ
korenie
100 g parmezánu
Na omáčku
6 veľkých zrelých paradajok
1 cibuľu
3 strúčiky cesnaku
soľ
korenie
tymián
Na záver
Na jemno strúhaný parmezán na posypanie
zelenú bylinku
Ako na to
Na opraženej cibuľke a cesnaku uvaríme ošúpané paradajky, zbavené zrniečok a nakrájané na malé kúsky.
Pridáme soľ, korenie, tymián.
Varíme asi 15 minút, kým sa neodparí prebytočná voda.
Na guľky zmiešame 350 g mletého mäsa so soľou, korením, 1 vajcom, hrsťou strúhanky a nahrubo nastrúhaným parmezánom. Vytvarujeme malé guľky. Opražíme ich na panvici zo všetkých strán a dáme ich do panvice s omáčkou. Tam ich ešte 5 minút povaríme.
Vylejeme na uvarené špagety, posypeme parmezánom a zelenou bylinkou.