Koľko to trvá
Príprava cca 20 minút plus pečenie cca 60 minút, chladenie hodinu a viac
Čo potrebujeme na spodok
150 g hladkej múky, môže byť špaldová
polovicu sáčku prášku do pečiva
1 vajce
75 g práškového cukru
75 g zmäknutého masla
Na plnku
750 g mäkkého tvarohu
100 g práškového cukru
1 vanilkový cukor
3 vajcia
šťavu z polovice veľkého citróna (asi 2 lyžice)
1 sáčok Zlatého klasu (40g) alebo pudingového prášku
300 g jahôd
lyžicu detskej krupice
2 lyžice cukru (nemusí byť)
Ako na to
Najprv si spravíme cesto tak, že všetky suroviny zmiešame na doske a vypracujeme hladké cesto. Upečieme vo forme (ja som použila priemer 28 cm, ale môže byť aj malý plech). Pečieme asi 10-15 minút na 180 stupňpv.
Necháme trochu vychladiť, medzitým si spravíme náplne:
Tvaroh zmiešame s cukrom aj vanilkovým cukrom, vajcami, šťavou z citróna a pudingovým práškom.
Jahody umyjeme, odstránime stopky, môžeme nahrubo nakrájať a zmixujeme na nie úplne hladkú masu. Pridáme do nej krupicu a môžeme aj cukor.
Na upečený spodok nalejeme polovicu tvarohovej zmesi, lyžicou nakvapkáme polovicu jahodovej zmesi a toto opakujeme ešte raz.
Pečieme na 170 stupňov cca hodinu. Necháme vychladnúť v pootvorenej rúre.
Poznámka: Celkom zaujímavá verzia je, ak po upečení na vrch nakrájame jahody a tie zalejeme želatínou z dvoch sáčkov červenej tortovej želatíny.