Koľko to trvá: asi 2,5 hodiny
Čo potrebujeme na 4 porcie
1 kg teľacieho mäsa (najlepšia je špička), ale aj stehno
2 l hovädzieho vývaru
1 lyžicu masla
1 lyžicu hladkej múky
100 ml smotany
75 g strúhaného chrenu (z pohára)
soľ, korenie, muškátový orech, trocha cukru
Ako na to
Mäso umyjeme, osušíme, vložéme do hrnca. Zalejeme vývarom a pomaly varíme cca 2 hodiny.
Vyberieme ho, uložíme do tepla.
Maslo rozpustíme na panvici, zasypeme múkou, trochu opražíme, zalejeme cca 500 ml precedeného vývaru, v ktorom sa varilo mäso a smotanou. Rozmiešame, aby neostali hrčky. Pridáme chren, ochutíme soľou, korením, môžeme muškátovým orechom a trochou cukru. Už nevaríme.
Nalejeme na nakrájané mäso a podávame s knedľou alebo zemiakmi.