You are currently viewing “Údený“ pečený losos so zeleninovou ružovou šošovicou

“Údený“ pečený losos so zeleninovou ružovou šošovicou

“Údený” pečený  losos

Filet čerstvého, alebo rozmrazeného lososa
Kilo kryštálového cukru
Pol kila soli
3 deci Metaxy, či iného hnedého alkoholu
Rybu umyjeme a osušíme
V zapekacej mise zmiešame soľ a cukor
Vložime rybu, zahrabeme.
Polejeme alkoholom
Necháme “údiť” jednu, max 4 hodiny
Rybu vyberieme, soľ, cukor a koňak vyhodíme, rybu umyjeme, osušíme a pečieme nasucho v rúre na 200 stupňov 20 minút.

Ružová šošovica s koreňovou zeleninou 

 
Štvrť kila lúpanej ružovej šošovice
1  cibuľa, alebo šalotka
2 mrkvy
1 petržlen
1/4 celeru
1 l vývaru (môže byť aj voda, ale nie je to také dobré)
1-2 konzervy krájaných paradajok
 soľ
korenie
tymián
kečup
 
 

Na oleji speníme cibuľu, alebo šalotku. Pridáme na malé kocky nakrájané:  mrkvu, petržlen a plátok celeru. Osmahneme, zalejeme troškou vývaru a dusíme 10 minút.

Pridaj komentár