You are currently viewing Veľkonočná sekaná plnená vajíčkom
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Veľkonočná sekaná plnená vajíčkom

Veľkonočná sekaná plnená vajíčkom

Pôsobivé, typicky veľkonočné, výdatné a veľmi jednoduché jedlo. Vajíčko sa dobre vyníma v mäsovej zmesi s peknými zelenými bylinkami.

Koľko to trvá

2 hodiny max

Čo potrebujeme na 8 -10 porcií

1 kg mletého mäsa (bravčové, alebo zmiešané s hovädzím)

1 cibuľu

2 strúčiky cesnaku

2-3 lyžice oleja

4 stopky čerstvého tymiánu, alebo lyžičku sušeného

Veľkú hrsť čerstvej petržlenovej vňate

1 včerajší rohlík

5 vajec, z toho 4 uvarené na tvrdo a jedno surové

2 lyžice horčice

soľ

korenie

Ako na to

4 vajcia uvaríme na tvrdo.

Rohlík nakrájame na kolieska a zalejeme mliekom. 

Cibuľu a cesnak nakrájame na malé kúsky a opražíme na oleji. Bylinky umyjeme, usušíme a nasekáme nadrobno. 

Mäso, vytlačený rohlík,  bylinky, cibuľu, cesnak, soľ, korenie, 1 surové vajce a horčicu zmiešame v jednej veľkej mise. Rukami.

Vyformujeme bochník, do stredu zatlačíme pekne za sebou štyri na tvrdo uvarené vajcia. Uťapkáme šišku.

Položíme do vymasteného pekáča a pečieme na 180° asi hodinu.

Podávame so zemiakovou kašou a duseným hráškom.

Tip

Ak nemáte petržlen, použite pažítku. Alebo obe. Byliniek nie je nikdy dosť.