Koľko to trvá 2 hodiny plus chladenie
Čo potrebujeme
Na korpus
7 vajec
7 lyžíc kryštálového cukru
7 lyžíc hladkej múky
3 lyžice kakaa
Vanilkový cukor
Prášok do pečiva
7 lyžíc horúcej vody
Na plnku
2 poháre zaváraných odkôstkovaných višní
600 ml šľahačky 40%
2 lyžice Zlatého klasu
kúsok horkej čokolády na posypanie
Ako na to
Vajcia rozdelíme na žĺtky a bielka
Z bielok vyšľaháme veľmi tuhý sneh spolu so štipkou soli
Žltka šľaháme s cukrom, vanilkovým cukrom. Po troške pridáme horúcu vodu. Vznikne hustý krém. Prisypeme po lyžiciach múku, prášok o pečiva a kakao. Jemne vymiešame. Pridávame sneh z bielkov a opatrne vymiešame. Masu dáme do formy na tortu bez dna. Namiesto dna dáme papier na pečenie alebo alobal, okraje pevne dokola zapracujeme. Formu nevymasťujeme. Pečieme na 100 stupňov hodinu – hodinu 15 minút. Prvú hodinu neotvárame trúbu.
Keď je povrch pevný, je hotovo. Necháme vychladiť. Rozrežeme na 3 rovnaké diely a naplníme.
Plnka: Do 200 ml višňovej šťavy dáme Zlatý klas, rozmiešaný v troche studenej vody a uvaríme puding. Vychladíme.
Na spodok torty nakvapkáme trochu višňovej šťavy, pokryjeme ho odkvapkanými višňami a potrieme šľahačkou. Položíme druhý plát. Potrieme pudingom, pokryjeme višňami a potrieme šľahačkou. Na vrch dáme posledný plát, Potrieme ho zvyškom pudingu a celú tortu potrieme šľahačkou. Ozdobíme višňami a postrúhanou čokoládou. Podávame chladené.