You are currently viewing Višňová torta z Čierneho lesa-  “Schwarzwälder Kirschtorte”

Višňová torta z Čierneho lesa- “Schwarzwälder Kirschtorte”

Koľko to trvá 2 hodiny plus chladenie

Čo potrebujeme

Na korpus

7 vajec

7 lyžíc kryštálového cukru

7 lyžíc hladkej múky

3 lyžice kakaa

Vanilkový cukor

Prášok do pečiva

7 lyžíc horúcej vody

Na plnku

2 poháre zaváraných odkôstkovaných višní

600 ml šľahačky 40%

2 lyžice Zlatého klasu

kúsok horkej čokolády na posypanie

Ako na to

Vajcia rozdelíme na žĺtky a bielka

Z bielok vyšľaháme veľmi tuhý sneh spolu so štipkou soli

Žltka šľaháme s cukrom, vanilkovým cukrom. Po troške pridáme horúcu vodu. Vznikne hustý krém. Prisypeme po lyžiciach múku, prášok o pečiva a kakao. Jemne vymiešame. Pridávame sneh z bielkov a opatrne vymiešame. Masu dáme do formy na tortu bez dna. Namiesto dna dáme papier na pečenie alebo alobal, okraje pevne dokola zapracujeme. Formu nevymasťujeme. Pečieme na 100 stupňov hodinu – hodinu 15 minút. Prvú hodinu neotvárame trúbu.

Keď je povrch pevný, je hotovo. Necháme vychladiť. Rozrežeme na 3 rovnaké diely a naplníme.

Plnka: Do 200 ml višňovej šťavy dáme Zlatý klas, rozmiešaný v troche studenej vody a uvaríme puding. Vychladíme.

Na spodok torty nakvapkáme trochu višňovej šťavy, pokryjeme ho odkvapkanými višňami a potrieme šľahačkou. Položíme druhý plát. Potrieme pudingom, pokryjeme višňami a potrieme šľahačkou. Na vrch dáme posledný plát, Potrieme ho zvyškom pudingu a celú tortu potrieme šľahačkou. Ozdobíme višňami a postrúhanou čokoládou. Podávame chladené.