You are currently viewing Zapekaný vegetariánsky baklažán

Zapekaný vegetariánsky baklažán

Koľko to trvá

40 minút

Čo potrebujeme

1 baklažán

Pohár paradajkovej „passata“

1 cibuľu

1 vajce

2 strúčiky cesnaku

6 malých alebo 2 veľké paradajky

strúhanú mozzarellu alebo fetu

parmezán

soľ, korenie, provensálske bylinky, olej, čerstvú bazalku

Ako na to

Baklažán umyjeme, rozrežeme pozdĺž na polovicu. Vyrežeme vnútro. Lodičky posolíme, necháme vypotiť. Vnútro baklažána nakrájame na malé kúsky, posolíme, necháme vypotiť. Cibuľu nakrájame na drobno, opražíme na oleji. Pridáme mierne vyžmýkané vnútro baklažánu, opražíme, pokoreníme, pridáme pretlačený cesnak, provensálske bylinky a opražíme. Zalejeme hrnčekom passata, necháme vypariť prebytočnú vodu. Dáme do misy, zmiešame s jedným vajíčkom. Do zapekacej misy dáme zvyšnú passatu, na ňu uložíme lodičky, z ktorých sme vyutierali vypotenú vodu. Pokvapkáme ich olejom a do každej dáme lyžicu zmesi, nakrájané paradajky, nastrúhanú mozzarellu, zalejeme zvyšnou zmesou, posypeme postrúhaným parmezánom, nasekanou bazalkou a upečieme na 180 stupňov cca 20-30 minút.