Rýchly a jednoduchý, pritom výborný.
Tento recept je od zrejme najlepšieho cukrára u nás. Trochu som ho upravila. Vylepšila.
Do misy nakrájajte 4 ošúpané jablká, pridajte 10 dg nakrájaných sušených marhúľ, 10 dg nakrájaných sušených sliviek, hrsť hrozienok, veľkú hrsť nahrubo potlčených vlašských orechov, šťavu z jedného citróna, nastrúhanú kôru z citróna, pol sáčku škoricového cukru, alebo len lyžičku škorice a pol sáčku vanilkového pudingového prášku.
Zamiešajte.
Rozprestrite dve lístkové cestá, na každé dajte polovicu náplne a zaviňte.
Položte na plech vystlaný papierom na pečenie a konce a všetky spoje a možné únikové cesty, kadiaľ by mohla vytiecť šťava z koláča, potrite vodou a pritlačte.
Pečte na 150 stupňov asi pol hodiny.
Podávajte poprášené práškovým cukrom s kopčekom vanilkovej zmrzliny.
Finta
V koláči sa udejú veci, že cukor zo sušeného ovocia sa premieša so šťavou z jabĺk, tým ju osladí a pudingový prášok ju zahustí, aby nevytiekla. Citrón a škorica dokonajú veľdielo. Výsledok je rozprávka!
Nákupný zoznam
2 lístkové cestá, 4 jablká, 10 dg sušených marhúľ, 10 dg sušených sliviek, hrsť hrozienok, hrsť vlašských orechov, vanilkový pudingový prášok, citrón, škoricový cukor, alebo škorica.