Plno orechov, kakaa a korenia zabezpečí presne takú vôňu a chuť, aká má byť!
Koľko to trvá
Podľa množstva. Asi 2 hodiny
Čo potrebujeme
250 g hladkej múky
50 g práškového cukru
200 g studeného masla z chladničky
1 vanilkový cukor
1 veľkú lyžicu kakaa
100 g pomletých vlašských orechov
6 rozdrvených klinčekov
1 lyžičku škorice
1 vajce
Na obalenie 100 g práškového cukru a jeden vanilkový cukor
Ako na to
Múku zmiešame s vanilkovým cukrom, práškovým cukrom, orechami, klinčekmi a škoricou. Potom nastrúhame studené maslo a rýchlo spracujeme na mrvenicu. Pridáme jedno vajce a vytvarujeme guľu.
Tú dáme na hodinu do chladničky. Medzitým si vymastíme a vymúčime formičky. Ak používame silikónové, netreba nič.
Naplníme do 2/3 a dáme piecť na 180 stupňov asi na 15 – 20 minút.
Necháme trochu vychladiť, vyklopíme a obalíme v zmesi preosiateho práškového a vanilkového cukru. Necháme pár dní odležať.
Finta
Ako vždy pri krehkom ceste je poradie: Najprv suché suroviny, potom maslo a nakoniec vajce. Nemieste dlho, aby ste neaktivovali lepok. Budú potom tvrdé.