You are currently viewing Medvedie tľapky

Medvedie tľapky

Plno orechov, kakaa a korenia zabezpečí presne takú vôňu a chuť, aká má byť!

Koľko to trvá

Podľa množstva. Asi 2 hodiny

Čo potrebujeme

250 g hladkej múky

50 g práškového cukru

200 g studeného masla z chladničky

1 vanilkový cukor

1 veľkú lyžicu kakaa

100 g pomletých vlašských orechov

6 rozdrvených klinčekov

1 lyžičku škorice

1 vajce

Na obalenie 100 g práškového cukru a jeden vanilkový cukor

Ako na to

Múku zmiešame s vanilkovým cukrom, práškovým cukrom, orechami, klinčekmi a škoricou. Potom nastrúhame studené maslo a rýchlo spracujeme na mrvenicu. Pridáme jedno vajce a vytvarujeme guľu.

Tú dáme na hodinu do chladničky. Medzitým si vymastíme a vymúčime formičky. Ak používame silikónové, netreba nič.

Naplníme do 2/3 a dáme piecť na 180 stupňov asi na 15 – 20 minút.

Necháme trochu vychladiť, vyklopíme a obalíme v zmesi preosiateho práškového a vanilkového cukru. Necháme pár dní odležať.

Finta

Ako vždy pri krehkom ceste je poradie: Najprv suché suroviny, potom maslo a nakoniec vajce. Nemieste dlho, aby ste neaktivovali lepok. Budú potom tvrdé.