You are currently viewing Pečené paradajky

Pečené paradajky

Lahodné, ľahké, zdravé predjedlo.

Koľko to trvá

40 minút

Čo potrebujeme na 4 porcie

Asi 500 g zrelých veľkých paradajok najlepšie podlhovastých – fľaškových

4 strúčiky cesnaku

niekoľko lyžíc oleja

soľ, korenie, tymián, petržlenová vňať

parmez

Ako na to

Zrelé paradajky nakrojíme do kríža, obaríme na 2 minúty vriacou vodou, prudko schladíme a odstránime kožu.

Rozrežeme napoly, posolíme a necháme pár minút vypotiť.

Medzitým na panvici s olejom opražíme 2 nakrájané strúčiky cesnaku. Vyberieme ich a zahodíme.

Paradajky osušíme, odstránime zrniečka a poukladáme reznou časťou na zapekaciu misu, ktorú sme predtým potreli cesnakovým olejom. Posolíme, pokoreníme, pridáme tymián a petržlen a 2 roztlačené strúčiky cesnaku. Pokvapkáme zvyškom cesnakového oleja a dáme na 220 stupňov piecť asi 20 minút.

Podávame posypané parmezánom.