Lahodné, ľahké, zdravé predjedlo.
Koľko to trvá
40 minút
Čo potrebujeme na 4 porcie
Asi 500 g zrelých veľkých paradajok najlepšie podlhovastých – fľaškových
4 strúčiky cesnaku
niekoľko lyžíc oleja
soľ, korenie, tymián, petržlenová vňať
parmez
Ako na to
Zrelé paradajky nakrojíme do kríža, obaríme na 2 minúty vriacou vodou, prudko schladíme a odstránime kožu.
Rozrežeme napoly, posolíme a necháme pár minút vypotiť.
Medzitým na panvici s olejom opražíme 2 nakrájané strúčiky cesnaku. Vyberieme ich a zahodíme.
Paradajky osušíme, odstránime zrniečka a poukladáme reznou časťou na zapekaciu misu, ktorú sme predtým potreli cesnakovým olejom. Posolíme, pokoreníme, pridáme tymián a petržlen a 2 roztlačené strúčiky cesnaku. Pokvapkáme zvyškom cesnakového oleja a dáme na 220 stupňov piecť asi 20 minút.
Podávame posypané parmezánom.