Domáca sada zmesí na pečenie chleba a žemlí

Original price was: €15.90.Current price is: €13.90.

Sada troch bezéčkových zmesí na domáci kysnutý chlieb a tmavou múkou, tmavý nekysnutý chlieb s orechami a biele žemle. Všetko z prvotriednych surovín. Bez váženia, bez zvyškov. Vždy čerstvé a voňavé.

Popis

Tmavý chlieb

Zloženie: hladká múka, celozrnná pšeničná múka, ovsené vločky, dyňové semienko, vlašské orechy, rasca, jedlá sóda, soľ. Výživové hodnoty v 100g výrobku: Tuky (g) 7,3 z toho nasýtené mastné kyseliny 0,95 Sacharidy 57 z toho cukor 1,2 Bielkoviny 13 Soľ 0,9 Energetická hodnota (kJ/kcal) 1460/348. Hmotnosť: 550g

Návod na prípravu: Zmes krátko zamiešame s 380ml cmaru. Na pomúčenom plechu vytvarujeme chlieb dlhý asi ako plech, na ktorom se bude piecť. Necháme 30 minút odpočinúť a pečieme vo vyhriatej rúre pri 200 °C asi 20 minút. Krájame po vychladnutí na tenké plátky.

Chlieb s celozrnnou múkou

Zloženie: celozrnná múka, hladká múka, cukor, soľ, sušené kvasnice.  Výživové hodnoty v 100g výrobku: Tuky (g) 1,6 z toho nasýtené mastné kyseliny 0,2 Sacharidy 68 z toho cukor 3,8 Bielkoviny 12 Soľ1,8 Energetická hodnota (kJ/kcal) 1437/343. Hmotnosť: 540g

Návod na prípravu: Zmes vysypeme do misy, pridáme 350ml vlažnej vody a 4 lyžice oleja a 1 vajíčko. Hnetieme, kým cesto nie je hladké a neodlepuje sa od steny. Necháme 30min vykysnúť prikryté utierkou. Dáme do olejom vymastenej formy (napr. na biskupský chlebíček), potrieme slanou vodou a pečieme na 200 °C asi 30min. Skúsime špajľou, hotový je, keď ju vytiahneme suchú. TIP: Do cesta môžete pridať sušené paradajky, olivy, tymián, rozmarín, orechy…

Žemle kysnuté svetlé

Zloženie: hladká múka, cukor, soľ, sušené kvasnice.  Výživové hodnoty v 100g výrobku: Tuky (g) 1,6 z toho nasýtené mastné kyseliny 0,2 Sacharidy 68 z toho cukor 3,8 Bielkoviny 12 Soľ1,8 Energetická hodnota (kJ/kcal) 1437/343. Hmotnosť: 530g

Návod na prípravu: Zmes vysypeme do misy, pridáme 250ml vlažnej vody a 4 lyžice oleja. Hnetieme, kým cesto nieje hladké a neodlepuje sa od steny. Necháme 30min vykysnúť prikryté utierkou, alebo dáme do chladničky a necháme do rána vykysnúť. Na doske vyformujeme valec, nakrájame na 9 kúskov, vytvarujeme žemle („buchtičky“), potrieme slanou vodou a pečieme do zlata na 225 °C asi 20min. TIP: Žemle môžete posypať sezamom, makom, slnečnicou, kmínom a pred pečením naplniť šunkou alebo syrom.

Ďalšie informácie
Hmotnosť 1.8 kg