Delikátne sladkokyslé uhorečky!
Koľko to trvá
CCa 2 hodiny aj so sterilizovaním
Ako sa to robí
Uhorky poriadne umyjeme. Umyté poháre vysterilizujeme v trúbe na 100 stupňov asi 10 minút.
Pripravíme si nálev z litra octu, 3 litrov vody, pol kila kryštálového cukru a 2 Zeliek takých čo sa musia variť. Varíme 5 minút, necháme trochu vychladnúť.
Do každého pohára dáme 3 guličky čierneho korenia, 1 guličku nového korenia, kúsok bobkového listu, kôpor, 3 kolieska mrkvy, 2 kolieska cibule. Môžeme aj cesnak a feferónku.
Naplníme uhormami a zalejeme nálevom. A to tak, že 3 cm pod okraj pohára.
Zaviečkujeme a sterilizujeme 20 minút pri 70 stupňoch.
Finta
Uhorky musia byť čerstvé, najlepšie v deň obratia. A čo najmenšie.
Nákupný zoznam
5 kg uhoriek, 15 7,5 decových pohárov aj s viečkami, 3 litre vody, 1 liter octu, 500 g kryštálového cukru, 2 Zelká, čierne korenie, nové korenie, bobkový list, asi 4 cibule, 3 mrkvy, celé malé feferónky, celé strúčiky cesnaku, kôpor.