Jedlá s mäsom, Všetky recepty, Jedlá zo zeleniny

Kuracie prsia na normandský spôsob | Zuzana Machová

Kuracie prsia na normandský spôsob | Zuzana Machová

Koľko to trvá 20 minút plus cca 30 minút na pečenie

Čo potrebujeme

Kuracie prsia alebo stehná

Olej /maslo na panvicu

soľ

korenie na kurča (najlepšie FatBrothers)

cca 150 g slaniny

2 cibule

3-4 strúčiky cesnaku

ľubovoľné bylinky

150 ml vývaru (môže byť aj cider a 2-3 lyžičky koňaku)

150 ml jablkového džúsu

250 ml smotany

3-4 jabĺčka

syr na posypanie (napríklad čedar alebo roquefort)

citrónová šťava

Ako na to:

Kuracie časti umyjeme, osušíme, prsia môžeme rozrezať na polovičky. Osolíme, posypeme korením na kurča.

Opražíme z oboch strán na oleji, dobré je pridať lyžicu masla.

Vyberieme. Do výpeku dáme na kocky nakrájanú slaninu a cibuľu. Opražíme, prídáme na 30 sekúnd nadrobno nakrájaný cesnak, zalejeme vývarom, džúsom a smotanou. Pridáme bylinky. Povaríme. Vložíme kuracie kúsky, posypeme na plátky nastrúhanými jablkami a zapečieme na cca 20 minút na 200 stupňov. Na posledných 10 minút posypeme syrom.